De iQ-technologie zorgt voor een revolutie in de wereld van houtkachels. Onze intelligente besturingssoftware en de volautomatische luchtregeling zorgen ervoor dat in iedere iQ-kachel een prachtig en schoon vuur brandt.

UITERST EFFECTIEF.
EN LAGE EMISSIEWAARDEN.

iQ analyseert realtime de temperatuur in de verbrandingskamer en regelt continu de verschillende luchtstromen in de kachel door de volledig geautomatiseerde luchtkleppen. De zuurstoftoevoer is perfect in balans. Hierdoor is er te allen tijde een schone verbranding met lage emissiewaarden.

DE KACHEL APP.

De iQ-app geeft tot op de seconde nauwkeurig alle informatie over de verbranding weer. Ook zijn de kachelprestaties zoals de emissiewaarde en energie-efficientie in de app af te lezen.
De iQ-app geeft tevens het optimale moment aan om hout bij de vullen.

De iQ-app geeft tot op de seconde nauwkeurig alle informatie over de verbranding weer. Ook zijn de kachelprestaties zoals de emissiewaarde en energie-efficiëntie eenvoudig af te lezen in de app. Daarnaast geeft de iQ-app het optimale moment aan om hout bij te vullen en geeft tips voor het ontsteken van de kachel. De bedienings- en installatiehandleiding is terug te vinden in de app, evenals het unieke serienummer van iQ.

ONDERHOUDSARM.
EN OPTIMAAL GEBRUIKSGEMAK.

Alle onderdelen zijn uitvoerig getest. Er zijn geen structurele
wijzigingen nodig in het rookgasafvoerkanaal.
De gehele iQ-technologie bevindt zich in de kachel.

INTELLIGENT.
DENKT VOORUIT.

Ongunstige factoren die invloed kunnen hebben op een optimale verbranding,
zoals vochtig hout, verkeerde hoeveelheid brandstof of weersinvloeden
worden gecompenseerd door iQ.

Kachels naar de technologie

KAN MEER:

iQ+ is een aanvulling op de iQ-technologie met een katalytische technologie in de kachel.

Lage uitstoot – constant in elke fase van de verbranding.

Geen aanvullende constructieve eisen.
Geen stofafscheiders nodig.

Meetresultaten komen overeen met de resultaten op de testbank.

WIJ BOUWEN INTELLIGENTE KACHELS.

Al meer dan 40 jaar ontwikkelen en fabriceren wij de beste houtkachels. Wij ontwerpen en bouwen de kachels in onze fabriek in Trier. Duurzaam, regionaal en met al onze kennis, 100 procent ‘made in Germany’. Wij geloven in de toekomst van een schone verbranding. En het feit dat vakmanschap en innovatie bij elkaar horen. Met al onze kennis hebben we gewerkt aan de innovatie van vuur. Wij hebben ons doel bereikt: Met IQ-technologie en intelligente besturingssoftware dat zorgt voor een automatische luchtregeling. Het creëert de perfecte omstandigheden voor een schone, optimale en een milieuvriendelijke verbranding.